U bevindt zich hier: Home » Therapie » Sportfysiotherapie

Wat doet een sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut is, nog veel meer dan een ‘gewone’ fysiotherapeut, een ambassadeur van het bewegen. Bij sportfysiotherapie denk je misschien aan de fysiotherapeut van AJAX of Feyenoord die bijvoorbeeld het veld op rent als een speler geblesseerd raakt. Of degene die een topjudoka begeleidt bij zijn revalidatie na een knieblessure. Een sportfysiotherapeut is bij uitstek geschikt om (top)sporters te begeleiden bij, niet alleen hun fysieke revalidatie en training, maar ook bij alle bio-psychosociale factoren die bij topsport horen. Naast fysiotherapeut is hij ook vaak het klankbord of zelfs het trainingsmaatje van een geblesseerde sporter. Hij onderscheidt zich van zijn collega’s door zijn specifieke kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor sportrevalidatie. Zowel binnen de topsport als bij recreanten of bij ieder ander die advies of begeleiding bij sport wil hebben.

De sportfysiotherapeut is een deskundige in het opstellen van oefenprogramma’s, het analyseren van bewegingen en de inspanningsfysiologie van de bewegende mens. Deze eigenschappen zijn essentieel om sporters te begeleiden bij hun sportactiviteiten. Daarnaast begeleidt hij bij de preventie van sportblessures en het daarmee behouden van een actieve leefstijl.

Hij draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten uit alle leeftijdscategorieën met sport gerelateerde aandoeningen. Hij kijkt naast de fysieke component,  ook naar de sociale en psychologische conditie van de sporter. Dit doet hij om de sporter zo optimaal mogelijk te kunnen voorbereiden op een terugkeer naar het gewenste en hoogst mogelijke niveau van de geliefde sportactiviteit.

Onze sportfysiotherapeut i.o. is Leon Krznaric.

Meer informatie of een afspraak maken?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Fernhout Fysiotherapie via 010 474 82 00 of mailen naar info@fernhoutfysiotherapie.nl 

Klik hier om een afspraak te maken.