U bevindt zich hier: Home » Therapie » Fysiotherapie

De fysiotherapeut behandeld en begeleidt patiënten bij het verhelpen of leren omgaan met een bepaalde klacht of aandoeningen. Dit doen zij door middel van een gerichte, persoonlijke en specifieke behandeling. Ook kan de fysiotherapeut preventief ingezet worden om bewegingen, houdingen of stoornissen te analyseren en patiënten te adviseren.

Patiënten wenden zich over het algemeen tot een fysiotherapeut omdat zij problemen ervaren met bewegen of met de gezondheid. Zo kan je een afspraak maken met de fysiotherapeut omdat je een blessure opgelopen hebt tijdens het sporten of omdat je iedere ochtend pijn in je rug hebt als je uit bed stapt.

Wat veel mensen niet weten is dat je ook voor adviezen en tips, omtrent op de juiste manier bewegen en sporten bij de fysiotherapeut terecht kunt.

De fysiotherapeut kijkt in eerste instantie, aan de hand van je verhaal en door gerichte vragen te stellen, naar jouw specifieke bewegings- of gezondheidsprobleem. Naar aanleiding van deze intake of anamnese stelt de fysiotherapeut doelen op voor het lichamelijke onderzoek. Bij dit onderzoek probeert de fysiotherapeut de oorzaak van je klachten te achterhalen aan de hand van een aantal testen en bewegingen. Na het onderzoek stelt de fysiotherapeut, zo nodig, in samenspraak met de patiënt een behandelplan op en wordt er eventueel een start gemaakt met de behandeling. Een eerste intake duurt dertig minuten, net als iedere volgende behandeling.

Afspraak maken

Het is niet noodzakelijk eerst een verwijzing te halen bij de huisarts of een specialist. Bij een intake kunnen wij direct zien of en hoe je verzekerd bent voor fysiotherapie. Wij hebben geen wachtlijsten en u kunt binnen 48 uur terecht.

Neem contact op met Fernhout Fysiotherapie, 010 474 82 00 of mail naar info@fernhoutfysiotherapie.nl 

Klik hier om direct een afspraak te maken.