U bevindt zich hier: Home » Praktijk » Behandelwijze

Behandelwijze Fernhout Fysiotherapie

De eerste afspraak bestaat uit een gesprek en een lichamelijk onderzoek en duurt ongeveer 25 minuten. In het gesprek zal de therapeut u vragen stellen om een beter beeld te krijgen van uw klacht(en); bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Dit gesprek zal digitaal worden vastgelegd in een persoonlijk dossier.

Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de therapeut eventueel testen kan uitvoeren. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van de klachten zitten. Samen met u beslist de therapeut of therapie zinvol is. Is dat het geval, dan bespreekt de therapeut met u een aanpak voor de verdere behandeling. Zo is er meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolgtraject.

Tijdens de tweede behandeling zal het behandelplan met u overlegd worden en zal hier dieper op worden ingegaan. Er is dan ook voldoende tijd om vragen te stellen welke na de eerste afspraak mogelijk zijn ontstaan.

Tijdens de behandelperiode zal regelmatig de voortgang met u worden besproken en geƫvalueerd. Wanneer door- of terug koppeling nodig is naar uw huisarts, uw sportarts, uw medisch specialist of andere paramedici, zal dit in overleg met u worden besproken. Wij zullen u eventueel begeleiden wanneer uw behandeling voort wordt gezet bij een specialist, zodat u bij de juiste specialist komt voor uw klacht(en).